Dien uw plan in via Centrum Begroot
Om bewoners meer zeggenschap te geven én omdat bewoners zelf vaak de beste ideeën hebben voor hun buurt, stelt het bestuur van Stadsdeel Centrum € 200.000,- beschikbaar.
In navolging op het goede idee uit stadsdeel West, starten wij ook in Centrum met een eerste experiment met Centrum Begroot. Bewoners mogen plannen indienen en stemmen over hoe 200.000 Euro wordt besteed. Meer informatie volgt binnenkort! pic.twitter.com/wVD9bXwae6
— Ilse Griek (@tweeting_ilse) 27 februari 2019
Nu op Centrum Begroot: Jeu de Boules met groen en planten bij de Nieuwmarkt.
— d’ Oude Stadt (@OudeStadt) 18 april 2019
Stem ook. Ga naar: https://t.co/CS7SfwHBDg pic.twitter.com/JuNjNRFKWQ
Goede tip. Ik was er nog niet aan toegekomen, maar ik heb er gelijk een plan neergezet. Graag uw steun voor 15 mei.
https://centrumbegroot.amsterdam.nl/plan/52
Statiegeld op verpakking meeneem-eten en -drinken
In plaats van vuilnis van straat halen kunnen we het ook de winkeliers in laten zamelen. De verpakkingen van meeneem-eten en -drinken eerst.
Statiegeld werkt. Consumenten begrijpen het direct en het is erg effectief.
Begin ermee in het centrum van Amsterdam. Eerst bescheiden, dan stapsgewijs uitbreiden. Dus eerst alleen de winkels die eten en drinken verkopen aan toeristen om op straat te nuttigen.
Nodig als gemeente de detaillisten in de toeristische sector uit om zelf een statiegeldsysteem te bedenken en uit te voeren voor de plastic flesjes en de blikjes. Bijvoorbeeld door ze op elk product een klein stickertje met te scannen code te laten plakken.
Als ze zelf niet met een statiegeldsysteem komen dan is meer dwang nodig. Misschien door deelname aan het statiegeldsysteem te verplichten voor vergunning. Of door de reinigingsbelasting substantieel te verhogen voor de vervuilers die hun verantwoordelijkheid niet nemen.