Ga naar de inhoud

Post-traumatisch

Briefpost lijkt een beetje uit de mode, alles lijkt digitaal, maar dat is toch echt niet zo. Erger nog, de overgebleven post is vaak extra belangrijk, terwijl de service achteruit gaat. We begrijpen het wel, maar het kan zo frustrerend zijn …

A de Jong:
Sinds 2016 wordt de jaarlijkse aanslag/1e kennisgeving van de Waterschapsbelasting die verzonden wordt via Sandd stelselmatig niet ontvangen. Echter wel de dwangbevelen met de extra kosten maanden later! Vraag me af of dit bij  meer bewoners met postcode 1011HB is voorgekomen.

Reactie d’Oude Stadt:
Ook het wijkcentrum is dat overkomen. De aanslag Waterschapsbelasting werd zomer 2018 verzonden naar de Nieuwe Doelenstraat, 1012CP en is daar nooit bezorgd (we gingen er na de verhuizing regelmatig langs om te kijken of er post voor ons was). Tot 1 september 2019 heeft ons nieuwe adres daar notabene nog op de ramen gehangen. Vele maanden later ontvingen wij via email een aanmaning met een relatief forse boete.
Wij hebben dit gelukkig kunnen rechtzetten, maar ook hier was Sandd verantwoordelijk voor de bezorging.

Ook in de Kerkstraat komt post van de gemeente, soms heel belangrijke, niet altijd aan. Wij weten toevallig dat de postbezorger daar van post.nl niet blind is en kan lezen. De gemeente werkt met verschillende postbezorgers, en alleen de gemeente kan zeggen wat via wie wordt verstuurd.
En alleen de gemeente zou een klacht kunnen indienen.

Regelmatig worden aangetekende brieven nog maar één keer aangeboden. Postbode gemist? Kost bijna een uur om op te halen: een kwartier tot 20 minuten jezelf een weg banen door toeristenmassa’s, eeen kwartier in de rij staan en dan via een omweg terug om de massa’s te ontlopen. Post.nl wil aangetekende stukken niet bij een agentschap naar wens afleveren.

Wordt verkeerd bezorgde post nog wel teruggestuurd door de Amsterdammers nu zovelen een eind verder moeten lopen naar de dichtstbijzijnde brievenbus? Die dan, we laten de foto maar weer zien, geblokkeerd wordt door fietsen?

Bij al deze kommer en kwel toch een positieve gedachte: het is erger bij de hutjes op de hei waar we bij klachten naar worden verwezen.